Catharina Ziekenhuis loopt de Marathon Eindhoven

Wie dit weekend in Eindhoven is, ziet ze vast: deelnemers van de Marathon Eindhoven in een hardloopshirt van het Catharina Ziekenhuis. Ruim 100 sportieve medewerkers van het Catharina Ziekenhuis lopen mee.

De medewerkers van het Catharina Ziekenhuis lopen zowel op zaterdag tijdens de wandeltocht als op zondag tijdens de hele marathon. Het complete programma is te vinden op www.marathoneindhoven.nl.

Lopen voor het goede doel

Een aantal lopers loopt de Marathon voor het goede doel: het Catharina Onderzoeksfonds. Ze hebben zich de afgelopen weken laten sponsoren. Op dit moment staat de teller op 2000 euro. Nathalie Ververs (Spoedeisende Hulp arts): “Als arts op de Spoedeisende Hulp heb ik de professionele passie om mensen te helpen in levensbedreigende situaties. Spijtig genoeg kan ik patiënten met kanker soms weinig meer bieden dan troost of comfort in de ongelijke strijd die ze leveren. Ook in mijn directe omgeving ben ik al veel dierbaren verloren aan deze rotziekte. Om toch iets meer te kunnen betekenen voor allen die vechten tegen kanker, steun ik in mijn vrije tijd (sportieve) initiatieven die geld ophalen voor de kankerbestrijding. In dit geval dus het Catharina Onderzoeksfonds! Daar loop ik zondag voor.”

Wil jij onze medewerkers steunen? Dat kan nog steeds via https://actie.catharinaonderzoeksfonds.nl/

Mogelijk extra reistijd

Het Catharina Ziekenhuis ligt midden in het parcours van de halve en hele marathon (zondag 13 oktober) en is daarom deze dag moeilijk bereikbaar. Bezoekers van het ziekenhuis, Spoedeisende Hulp en/of Huisartsenpost moeten rekening houden met een langere reistijd. Na 15.00 uur is het ziekenhuis per auto weer zonder vertraging te bereiken. Het advies voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen, is om op 13 oktober ons ziekenhuis tijdens de marathon te mijden en na 18.00 uur gebruik te maken van de avondbezoektijden tot 20.00 uur (familie en vrienden) of 21.00 uur (naaste: partner, kind, ouder).

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis