Radiotherapie

Het Catharina Ziekenhuis concentreert alle oncologische zorg op één locatie: het Catharina Kanker Instituut. Oncologie is één van de vier speerpunten binnen van het ziekenhuis. Het Catharina Kanker Instituut bestaat uit de afdelingen Radiotherapie, polikliniek Oncologie, Borstkankercentrum, Dagbehandeling en verpleegafdeling Oncologie. Het Catharina Kanker Instituut wil zich onderscheiden in het bieden van integrale kwaliteit van oncologische zorg, die we ook zichtbaar kunnen maken. Op verschillende manieren werken we samen met collega-ziekenhuizen op het gebied van Oncologie.

Opleiding en onderzoek zijn naast zorg vanzelfsprekende disciplines binnen het Catharina Kanker Instituut en de afdeling Radiotherapie.

Themadag Mammacarcinoom

UITNODIGING THEMADAG CATHARINA ZIEKENHUIS

De multidisciplinaire behandeling van de oncologische patiënt verbetert continu en innovaties binnen de radiotherapie volgen elkaar in een snel tempo op. Tijdens de themadag wordt van een specifieke patiëntgroep een overzicht gegeven van de laatste ontwikkelingen en worden praktijkvoorbeelden gepresenteerd.

Op donderdag 26 maart 2020 organiseren we van 09.30 – 17.15 uur al weer voor de 14de keer een Themadag Radiotherapie met dit jaar als thema:

“MAMMACARCINOOM”

Onder dagvoorzitterschap van Coen Hurkmans gaan diverse sprekers jullie meenemen in al deze ontwikkelingen. Het belooft het een interessante dag te worden, waarbij ruim tijd is voor vragen en discussie.
Deze dag is bedoeld voor klinisch fysici (i.o), radiotherapeutisch laboranten, assistenten in opleiding tot radiotherapeut, radiotherapeuten en (project)medewerkers. Globale kennis van moderne bestralingstechnieken is wel vereist.

Accreditatie

Voor deze dag hebben wij accreditatie aangevraagd bij de NVKF, NVMBR en NVRO. Helaas kunnen wij nog niet vermelden voor hoeveel punten deze dag is geaccrediteerd.
Inschrijven voor themadag
U kunt zich uitsluitend digitaal inschrijven via de site van het Catharina Ziekenhuis. Het programma en inschrijfformulier van de themadag staan op de website: www.catharinaziekenhuis.nl/radiotherapie/themadag/

Kosten en inschrijven

De kosten voor deze themadag bedragen € 175,- inclusief materialen, lunch en borrel. Bij inschrijving ontvangt u per deelnemer een factuur van ons.

Dit bedrag kunt u onder vermelding van u naam en referentienummer overmaken naar:

Stichting Toegepast Radiotherapeutisch Onderzoek Mierlo, The Netherlands
BIC:
ABNANL2A
IBAN: NL34ABNA0411145797

Nadere informatie

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met het secretariaat Radiotherapie, telefoonnr. 040-2396430, e-mail  inforth@catharinaziekenhuis.nl

Voor inhoudelijke vragen over de themadag kunt u terecht bij Coen Hurkmans, coen.hurkmans@catharinaziekenhuis.nl

PROGRAMMA 2020

9.30 uur     Ontvangst
09.50-10.00 uur Opening / welkom
10.00-10.30 uur Klinische trials: wat hebben we geleerd en welke vragen staan open?
Dr. Maurice van der Sangen, radiotherapeut Catharina Ziekenhuis
10.30- 11.00 uur  Borstchirurgie & IORT: een update
Dr. Yvonne van Riet, chirurg-oncoloog Catharina Ziekenh
10.40- 11.30 uur

Dosiseffect relaties voor doelgebieden en OAR
Dr. Nina Bijker, radiotherapeut AUMC, locatie AMC

11.30-12.00 uur Pauze
12.00 - 12.20 uur SKMS-project: harmonisatie van planevaluatie in Nederland (deel 1)
Koen Crama, planningslaborant AUMC, locatie AMC
12.20 - 13.00 uur SKMS-project: harmonisatie van planevaluatie in Nederland (deel 2)
Dr. Tonnis Nuver, klinisch fysicus Radiotherapiegroep Deventer

14.00 - 14.25 uur Planning en uitvoering van borstbestralingen in het LUMC
Dr.ir. Chrysi Papalazarou, klinisch fysicus LUMC
14.25 - 14.50 uur Planning & uitvoering borstbestralingen in het Erasmus UMC
Dr. Joan Penninkhof, klinisch fysicus Erasmus UMC
14.50 - 15.15 uur Planning & uitvoering borstbestraling met protonen
Dr. Karolien Verhoeven, radiotherapeut-oncoloog Maastro Clinic
15.15 - 15.45 uur Pauze
15.45 - 16.15 uur

Planning borstkanker in de toekomst; Bioeffect modeling en Artificial Intelligence
Nienke Bakx, Student TU/e BMT, projectmedewerker “Improved breast planning” Catharina Ziekenhuis

16.15-16.45 uur Uitkomst evaluatie. NBCA-R en PROMS
Dr. Desiree van den Bongard, Radiotherapeut AUMC, locatie AMC
16.45 -17.15 uur Afsluiting en borrel

Direct digitaal inschrijven?

U kunt zich uitsluitend vanaf heden digitaal inschrijven via onderstaand formulier.

Naamloos formulier
  • -

• Wij verzoeken u om uw volledige registratienummer hieronder in te vullen. Indien wij dit nummer niet hebben, kunnen de accreditatiepunten niet aan u toegekend worden.

• Should be Empty:

* = verplicht in te vullen