Keurmerken en certificaten Catharina Ziekenhuis

STZ-ziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis is een van de ziekenhuizen binnen de vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). De STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds op voorhoede te kiezen met patientgericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en verandering van de zorg. 


NIAZ-accreditatie

Het Catharina Ziekenhuis heeft voor de vijfde keer het belangrijkste ziekenhuisbrede kwaliteitskeurmerk ontvangen: Lees meer! Het Nederlands instituut voor Accreditatie in de zorg (NIAZ) geeft dit keurmerk aan ziekenhuizen waar patiënten kunnen rekenen op de drie 'gouden' criteria: 1) veilige zorg, 2) verantwoorde zorg en 3) een verbetercultuur onder zorgverleners. Het ziekenhuis voldoet voor 99 procent. Daarnaast zijn wij in deze accreditatieronde speciaal geprezen voor onze zorg in het Catharina Kanker Instituut en voor medicijnverstrekking aan nier- en dialysepatiënten. Met dit vijfde NIAZ-keurmerk zijn we tot 2021 geaccrediteerd.


Topwerkgever

We zijn een grote organisatie met ongeveer 4.500 medewerkers. En ook nog eens één van de topwerkgevers in Nederland. Het Catharina scoort hoog op het gebied van opleiding- en doorgroeimogelijkheden. Lees meer over ons topwerkgeverschap


Keurmerk Kwaliteitsregister V&V

De service-eenheid Onderwijs & Onderzoek is geaccrediteerd voor het keurmerk Kwaliteitsregister Verpleegkundigen &Verzorgenden. We laten hiermee zien dat onze opleidingen, bijscholingen en cursussen voor verpleegkundigen en verzorgenden van hoog niveau zijn. 

Een aantal van onze opleidingen en cursussen is ook nog apart geaccrediteerd. Bijvoorbeeld de bijscholing voor verloskundigen, door de Nederlandse Vereniging voor verloskundigen. Ook de cursus Cardiothoracale chirurgie is geaccrediteerd, door de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiemedewerkers.