Met behulp van cardioversie kunnen de hartspecialisten van het Catharina Ziekenhuis in het Hart- en Vaatcentrum hartritmestoornissen zoals boezemfibrilleren behandelen. Onze artsen hebben veel ervaring met deze behandeling en doen veel wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe technieken om hartklachten te behandelen.

Wat is cardioversie?

Bij cardioversie proberen de hartspecialisten van het Catharina Hart- en Vaatcentrum een te snel hartritme om te zetten in een normaal hartritme. Dat gebeurt door elektrische schokken toe te brengen aan het hart. Met cardioversie kunnen de artsen van ons ziekenhuis veel voorkomende hartritmestoornissen zoals boezemfibrilleren of boezemflutter behandelen.

Onderzoeken naar oorzaak hartritmestoornissen

Eén of meerdere van deze onderzoeken kunnen de hartspecialisten van het Catharina Ziekenhuis uitvoeren om de oorzaak van hartstoornissen bij u vast te stellen:

Waarom is cardioversie nodig?

Cardioversie passen onze hartspecialisten meestal toe als u last heeft langdurend boezemfibrilleren (langer dan 48 uur). Door het boezemfibrilleren kunt u veel last hebben van hartkloppingen, duizeligheid of kortademigheid. Bij kortdurend boezemfibrilleren passen onze artsen cardioversie alleen toe wanneer u ernstige klachten heeft en er onvoldoende bloed door het lichaam wordt gepompt.

Veel ervaring met complexe hartoperaties

Onze specialisten voeren al meer dan 35 jaar complexe hartoperaties uit. Het Hart- en Vaatcentrum heeft zich dan ook ontwikkeld tot een nationaal en internationaal bekend en gerespecteerd centrum. Het Hart- en Vaatcentrum is één van de leidende hartcentra in Nederland bij onderzoek naar nieuwe manieren om hartritmestoornissen zoals boezemfibrilleren of boezemflutter te behandelen.

De behandeling met cardioversie

Onze cardioloog plakt twee dunne, ronde aluminium schijven op uw borstkas. Hierop plaatst hij twee metalen klossen die verbonden zijn met een defibrillator. De defibrillator geeft een elektrische schok af om de elektrische prikkels in het hart tijdelijk uit te schakelen. Het hart staat één of twee seconden stil en krijgt daarna het normale hartritme terug.

Deel deze pagina

Reacties op deze behandeling (4)

plaats reactie

Lia Lamers

Waardering

Ik ben heel blij dat dit kan gedaan worden, heb het in Eindhoven, maar ook in ons ziekenhuis al verschillende keren gehad, en ben heel gelukkig ermee. De cardiologen zijn op beide plaatsen heel kundig en vriendelijk, en het is zo gebeurd en geen pijn, maar het was beter als het niet nodig was, maar blij dat het kan. Gr Lia

Wim-Jan Teunissen

Waardering

Veel cardioversies gehad maar heb het nooit als vervelend ervaren doordat iedereen die aan je bed komt altijd vriendelijk en deskundig is. Natuurlijk hoop ik dat ik eens van de ritmestoornissen afkom door bijvoorbeeld een geslaagde ablatie maar tot die tijd is dit een goede en patientvriendelijke oplossing.

Anna Van den Berg

Waardering

Mei 2017 cardioversie gehad. Maart 2018 geheel ontslagen. Medicatie ter preventie. Zeer tevreden over de cardiologen en personeel. Vriendelijk, vakkundig en zorgzaam.

Wim van der Linden

Waardering

ik ben al drie maal behandeld voor dit probleem en ben uiterst tevreden over deze behandelingen ook vriendelijk en bekwaam personeel

Plaats ook uw reactie

Aanhef

Indien u bij ons bent behandeld, hoe waardeert u onze zorg?

Waardering