Verpleegafdeling Obesitascentrum

Na een gewichtsverminderende operatie verzorgen wij u op een verpleegafdeling in het Catharina Ziekenhuis. Dit kan een kortdurende opname zijn of een opname voor een langere tijd.

Afdeling Kortverblijf & dagverpleging

Voor een korte opname gaat u naar Kortverblijf & dagverpleging. Deze afdeling is speciaal voor patiënten die een relatief kleine ingreep hebben ondergaan en hiervoor één tot vijf dagen in het ziekenhuis verblijven. Op deze afdeling liggen patiënten van verschillende specialismen. De meeste bariatrische patiënten worden na de operatie verzorgd op deze afdeling. Raadpleegt u de pagina afdeling Kortverblijf & dagverpleging voor meer informatie.


Verpleegafdeling Chirurgie

Voor een opname voor langere tijd verzorgen wij u op de verpleegafdeling Chirurgie.

Contact verpleegafdeling Chirurgie

Verpleegafdeling Chirurgie (5-oost/9-oost) 040 - 239 79 50

Bezoektijden verpleegafdelingen

Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn directe naasten, familie en vrienden welkom met een maximum van twee bezoekers per patiënt op hetzelfde moment. Voor één directe naaste van de patiënt (partner, kind, ouder) is het mogelijk om van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 21.00 uur aanwezig te zijn. Van 13.00 - 14.00 uur is het rustuur voor onze patiënten. Wij vragen u dit te respecteren.

Meer informatie over bezoektijden


Informatie over uw opname

Om u goed voor te kunnen bereiden op een (korte) opname, hebben wij in de folder 'Informatie over uw opname' alles voor u op een rijtje gezet. Deze informatie kunt u vooraf rustig thuis doorlezen.


De dag van de operatie

Als u een operatie voor overgewicht - een zogenoemde bariatrische operatie - moet ondergaan, wordt u op de dag van de operatie opgenomen op de verpleegafdeling. Maar wat staat u eigenlijk te wachten als u het ziekenhuis binnenkomt? En hoe zit het met de pijnbestrijding, narcose en zuurstofmasker? In deze video leggen we stap voor stap uit hoe de operatiedag - van binnenkomst in het ziekenhuis tot na de operatie - er uitziet.