Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen en staan vóór, tijdens of na een opname in ons ziekenhuis voor u klaar. Zij helpen u bij het herstel en/of versterken van het bewegingsapparaat.

Over Fysiotherapie

Op verschillende momenten rondom uw opname kunt u klachten bij het bewegen ervaren. Onze fysiotherapeuten helpen u dan graag verder.

Vóór een opname

Als een gewricht in bijvoorbeeld de knie of heup wordt vervangen, leert u vooraf al (trap)lopen met krukken. Of leert u alvast hoe u na een operatie het beste kan bewegen.

Tijdens een opname

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u tijdens uw opname door een fysiotherapeut wordt behandeld. Bijvoorbeeld direct na een operatie of als u lange tijd aan de beademing heeft gelegen.

Na een opname / poliklinische behandeling

Na een opname of operatie kunnen onze fysiotherapeuten u helpen bij het bewegen. Ze geven onder andere oefentherapie en ademhalingstherapie aan patiënten na een botbreuk of operatie. Zij zijn gespecialiseerd in verschillende soorten therapie: longrevalidatie, orthopedische revalidatie, fysiotherapie voor geriatrische (oudere) patiënten (en het inschatten van een verhoogd valrisico), neurorevalidatie, pijnbestrijding met TENS-therapie en kinderfysiotherapie. De kinderfysiotherapeut behandelt kinderen die te vroeg geboren zijn en kinderen met een vertraging in de ontwikkeling. Daarnaast zijn onze fysiotherapeuten nauw betrokken bij ons Obesitascentrum, zij begeleiden patiënten die een maagverkleining hebben ondergaan

Soorten therapie

Onze fysiotherapeuten geven onder andere oefentherapie en ademhalingstherapie aan patiënten na een botbreuk of operatie. Zij zijn gespecialiseerd in verschillende soorten therapie: hartrevalidatie, longrevalidatie, orthopedische revalidatie, fysiotherapie voor geriatrische (oudere) patiënten, neurorevalidatie en kinderfysiotherapie. De kinderfysiotherapeut behandelt kinderen die te vroeg geboren zijn en kinderen met een vertraging in de ontwikkeling.

Deel uw ervaring

Het Catharina Ziekenhuis wil haar zorg continu verbeteren. Uw ervaring kan ons daarbij helpen. Was u tevreden of verliep iets juist niet naar verwachting? Dan horen we dat graag.

Vragenlijst afdeling Fysiotherapie


Fysiotherapie tijdens chemotherapie

Sinds mei van dit jaar biedt het Catharina Ziekenhuis aan vrouwen die vanwege borstkanker chemotherapie krijgen, tijdens de kuur speciale fysiotherapie aan die is gericht op het voorkomen en verminderen van vermoeidheidsklachten. Twee keer per week kunnen vrouwen in het ziekenhuis terecht voor fitness, onder leiding van oncologisch geschoolde fysiotherapeuten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door te sporten de chemotherapie beter wordt verdragen, dat patiënten sneller herstellen en minder last hebben van bijwerkingen. Ook het sociale aspect speelt een belangrijke rol. Het samen sporten met lotgenoten wordt door patiënten als prettig ervaren. Neem voor meer informatie contact op met uw mammacareverpleegkundige.

Actueel

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit specialisme, een specifieke behandeling of onderzoek? Bekijk dan de video’s of de patiëntenfolders van dit specialisme. Heeft u een verwijzing van een arts? Maak dan een afspraak.