Afspraak & contact

Alle afspraken op de polikliniek Nucleaire geneeskunde vinden plaats op een afgesproken tijdstip, er is geen inloopspreekuur. Een afspraak bij de polikliniek Nucleaire geneeskunde wordt voor u gemaakt door uw specialist. Als u vragen heeft over de afspraak kunt u bellen naar 040 - 239 86 00.

Polikliniek Nucleaire geneeskunde 040 - 239 86 00 (van 08.30 tot 17.00)

Afspraakherinnering via sms-bericht

Als u een afspraak heeft gemaakt bij een polikliniek of functieafdeling kunt u twee werkdagen voorafgaand aan de afspraak een sms-herinnering ontvangen. In dit bericht staat de datum vermeld waarop de afspraak plaatsvindt. Het tijdstip waarop u zich meldt, vindt u op uw afsprakenoverzicht of in MijnCatharina.

Wilt u een sms-herinnering ontvangen? Geef uw mobiele telefoonnummer door bij de balie van de polikliniek of bij de patiëntenregistratie in de centrale hal.

Naar de polikliniek

Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan de polikliniek.

Openingstijden

De polikliniek Nucleaire geneeskunde is op werkdagen geopend van 8.30 tot 17.00 uur.

Routenummer

U vindt de polikliniek Nucleaire geneeskunde via route 166.

Wachttijden

Wachttijden per 07-06-2021
Nucleaire geneeskunde
Bot-onderzoek 3-fasen (Bot-scintigrafie) 7 dagen
Bot-onderzoek total body (Bot-scintigrafie) 3 dagen
Hart-onderzoek (Myocard-scintigrafie) 39 dagen
PET CT- onderzoek 4 dagen

Bent u zwanger?

Als u zwanger bent, kunt u beter geen nucleair onderzoek ondergaan. Indien uw specialist een nucleair onderzoek voor u aanvraagt, meldt uw zwangerschap direct bij hem of haar. Indien u niet zeker weet of u zwanger bent, kan er een zwangerschapstest worden uitgevoerd een uur vóór de uitvoering van het nucleair onderzoek.

Als u borstvoeding geeft, zal deze korte tijd na het ondergaan van een nucleair onderzoek moeten worden gestaakt. Dit ligt aan de soort en toegediende hoeveelheid radioactieve stof.


Gaat u binnenkort met het vliegtuig op reis?

Komt u voor een nucleair onderzoek en reist u binnenkort per vliegtuig? Meld dit dan bij de afdeling Nucleaire geneeskunde. Zij zorgen dat u een douaneverklaring mee krijgt, zodat uw reis kan doorgaan. De nieuwe generatie detectiepoortjes bij de douane is namelijk gevoelig afgesteld waardoor het alarm af kan gaan als u er doorheen loopt. Dit kan tot enkele dagen na het toedienen van de radioactiviteit nog gebeuren, afhankelijk van het onderzoek dat u bij ons heeft gehad. 
 

Afspraak annuleren

Kunt u een gemaakte afspraak niet nakomen? Geeft u dit dan zo snel mogelijk aan ons door, minimaal één dag voor het onderzoek. Het is belangrijk dat u zich afmeldt. De materialen die wij bij het onderzoek gebruiken, hebben we namelijk specifiek voor u besteld. Ze zijn er kostbaar en kunnen niet bewaard worden voor een later moment of een andere patiënt. Als u annuleert kunt u direct een nieuwe afspraak maken.