Knieprothese

Orthopedie

Bij een beschadigde of versleten knie treedt pijn meestal op bij lang staan en (trap)lopen. Het lopen van langere afstanden wordt steeds pijnlijker, dit kan de bewegingsvrijheid erg beperken. Ook startpijn en startstijfheid komen voor.

In een gevorderd stadium treedt verstijving op; er ontstaan bewegingsbeperkingen waardoor strekking van de knie onmogelijk wordt. Door de slijtage kan er zich verder een X- of O-beenstand ontwikkelen, waarbij de knie in toenemende mate moe en instabiel aanvoelt. Vaak treedt er ook zwelling op. De ernst van de aandoening wordt vastgesteld door het doen van lichamelijk onderzoek en het maken van röntgenfoto's. Als een kniegewricht ernstig beschadigd of versleten is, is vervanging door een knieprothese vaak de enige oplossing. Meer informatie over de behandeling kunt u lezen in de folders:


Revisie van een knieprothese

Een knieprothese kan vanwege verschillende oorzaken niet goed functioneren. Soms kunt u klachten hebben vanaf het moment dat de prothese is geplaatst, maar meestal ontstaan de klachten pas na verloop van tijd. Het achterhalen van de oorzaak van de klachten is vaak lastig. Daar is een gespecialiseerde aanpak voor nodig. Meer informatie over de behandeling kunt u lezen in de folder.

Deel deze pagina