Bestraling van de darm

Radiotherapie

Ga direct naar:

Als bij u darmkanker is geconstateerd kan bestraling een onderdeel zijn van de behandeling. Deze bestralingsbehandeling krijgt u op de afdeling Radiotherapie. Uw medisch specialist is een radiotherapeut. Hier vindt u meer informatie over de uitwendige bestraling van de darm en Intra Operatieve Radiotherapie (IORT), bestraling tijdens de darmoperatie.

Uitwendige bestraling van de darm

Het eerste gesprek

Informatie over het eerste gesprek met de radiotherapeut.


De CT-scan


Het bestralingsplan


De bestraling

Informatie over de bestraling, mogelijke bijwerkingen en nazorg. Om te kijken of u in de juiste houding ligt maken we voorafgaand aan de bestraling regelmatig controlefoto’s of een Cone Beam CT-scan. De Cone Beam CT-scan maken we op het bestralingstoestel. Op de beelden van de Cone Beam CT-scan vergelijken we uw houding met de beelden van de planning CT-scan.


Bestraling tijdens de darmoperatie (IORT)

Voor een aantal patiënten met darmkanker is in het Catharina Ziekenhuis een zeer specialistische behandeling beschikbaar: Intra Operatieve RadioTherapie (IORT). Bij deze behandeling wordt de patiënt bestraald tijdens de darmoperatie. IORT is een effectieve behandeling waarbij gezond omliggend weefsel volledig wordt gespaard.

Deel deze pagina

Reacties op deze behandeling (4)

plaats reactie

lisette spreeuw janssen

Waardering

Heb twee keer een oprekking gehad van de darmen ben heel goed behandeld door heel vriendelijke dokters en verpleegkundige, ze hebben mij heel erg gerust gesteld.

kees krijnen

Waardering

goede behandeling door fijne vriendelijke mensen

jan van schadewijk

Waardering

Ik ben goed verzorgd.

Elle

Waardering

Nadat bij mij in 2014 darmkanker was geconstateerd heb ik 5 weken lang 25 bestralingen gekregen en een operatie met IORT. Het is nu 2017 en ik ben nog steeds helemaal schoon en kanker vrij. Ik heb nog steeds controles zodat ze alles goed in de garden kunnen houden maar het ziet er goed uit dit allemaal heb ik te danken aan de goede zorg van het Catharina Ziekenhuis.

Plaats ook uw reactie

Aanhef

Indien u bij ons bent behandeld, hoe waardeert u onze zorg?

Waardering