Verpleegafdeling Chirurgie

Wij verzorgen u op de verpleegafdeling Chirurgie (5-oost | 6-oost) als u wordt opgenomen voor een operatie. Dit kan een kortdurende opname zijn of een opname voor een langere tijd. Voor een korte opname gaat u naar de afdeling Kortverblijf & dagverpleging.

Afhankelijk van de duur van uw verblijf en de zorg die u nodig heeft, kan het ook zijn dat u op een speciale verpleegunit wordt verzorgd, bijvoorbeeld op de SFU (Step Forward Unit).

Step Forward Unit

De Step Forward Unit (SFU) heeft in totaal acht bedden voor patiënten die complexe zorg nodig hebben maar eigenlijk vallen tussen de Intensive Care (IC) en de verpleegafdeling. Deze unit is voorzien van speciale apparatuur waarmee de patiënt extra gemonitord kan worden.

Contact

Verpleegafdeling Chirurgie (5-oost | 6-oost) 040 - 239 79 50

Bezoektijden


Wij doen een dringend verzoek aan bezoekers met klachten die wijzen op corona, om niet naar het ziekenhuis te komen.

  • Meld u altijd eerst aan de balie in de centrale hal.
  • U krijgt van ons een mondkapje.
  • Draag dit mondkapje gedurende uw hele bezoek in het ziekenhuis. Ook als u bij uw naaste op de kamer bent.
Het is toegestaan om per patiënt één bezoeker per dag te ontvangen tussen 18.00 en 20.00 uur. De bezoeker mag maximaal één uur blijven in dit blok. Alle andere bezoekuren vervallen. Dit geldt ook voor patiënten met corona. Er zijn een paar uitzonderingen:
  • Vierpersoonskamers: om te voorkomen dat er vier bezoekers tegelijk op de kamer zijn, hebben we twee bezoekblokken: tussen 16.00 en 18.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur. Twee patiënten mogen ieder een bezoeker ontvangen in het eerste blok, de andere twee patiënten mogen ieder een bezoeker ontvangen in het tweede blok. De verdeling hiervan wordt gemaakt in overleg met de betreffende verpleegafdeling.
  • Kinderafdeling: hier mogen de twee ouders op bezoek komen.
  • Terminale patiënten: tijdens het waken bij een patiënt mogen drie bezoekers tegelijk aanwezig zijn, waarbij we vragen zo min mogelijk de kamer in en uit te lopen.
Let op: kinderen tot 13 jaar tellen we niet mee in het aantal toegestane bezoekers.


Bekijk de veelgestelde vragen over bezoek in tijden van corona.

Meer informatie over bezoektijden


Afdeling Kortverblijf & dagverpleging

Niet voor alle ingrepen is een lange opname nodig. Voor een korte opname kan het zijn dat u verblijft op de afdeling Kortverblijf & dagverpleging. Deze afdeling is er speciaal voor patiënten die een relatief kleine ingreep hebben ondergaan en hiervoor één tot vijf dagen in het ziekenhuis verblijven. Op deze afdeling liggen patiënten van verschillende specialismen. 

OK-dagbehandeling

Behandelingen en operaties waarbij slechts heel korte verpleegkundige nazorg nodig is, vinden plaats op de OK-dagbehandeling. Als u na de behandeling direct naar huis mag, wordt u geholpen bij Kleine Chirurgische Ingrepen (KCI). Alle behandelingen op de KCI zijn met lokale verdoving. Er is dan ook geen anesthesist aanwezig. De Dagbehandeling H2 is er voor patiënten die na de ingreep nog kortdurend op de uitslaapkamer verblijven. Uiteraard wordt u voor uw opname geïnformeerd door uw behandelend arts of een andere zorgverlener.