Actie Eindhoven Samen Sterk: een voor jou, een voor de zorg!

Met de actie ‘Eindhoven Samen Sterk’ roept het Catharina Ziekenhuis alle Eindhovenaren op om zorgmedewerkers een ‘warm’ hart onder de riem te steken. Door het dragen van een speciale Eindhoven Samen Sterk hoodie denken we in de koude winterdag aan alle onze zorgmedewerkers. Dus laat de zorg niet in de kou staan. Eindhoven houdt elkaar warm!

De actie is een initiatief van het Catharina Ziekenhuis dat deze wintermaanden een extra positieve draai wil geven. Brandstore Eindhovenshopper en textieldrukkerij Eindhoven Textiel haakten spontaan aan en met vereende krachten werd de hoodie in recordtijd geproduceerd.

Steentje bijdragen

Een Eindhoven Samen Sterk hoodie kost 25 euro. Het mooist is natuurlijk als iedereen er één voor zichzelf én één voor een zorgmedewerker van het Catharina Ziekenhuis koopt. “Maar dat is geen verplichting. Je kunt er gewoon een voor jezelf kopen, of een voor de zorg. Van elke verkochte hoodie gaat bovendien 5 euro naar het Catharina Onderzoeksfonds van het Catharina Ziekenhuis. Hiermee zetten we met elkaar niet alleen de medewerkers in de zorg in de schijnwerpers, maar dragen we ook een steentje bij aan onderzoek naar corona”, legt Carmen Maanicus, fondsenwerver van het Catharina Onderzoeksfonds, uit.

Niet helemaal nieuw

Een criticaster zal wellicht opmerken dat het idee niet helemaal nieuw is. “Dat klopt. Ook de collega’s van het Amphia Ziekenhuis in Breda hadden al een vergelijkbare actie, maar voor de volbloed Eindhovenaar is de trui met de karakteristieke Eindhovense vibes natuurlijk oneindig veel mooier en toepasselijker”, benadrukt Maanicus.

Flinke boost

De hoodies die voor zorgmedewerkers worden besteld, worden in het ziekenhuis onder het personeel verloot. Maanicus: “Al is de hoop natuurlijk dat uiteindelijk iedereen er deze winter warmpjes bij loopt én dat het Catharina Onderzoeksfonds ook een flinke boost krijgt. En vergeet niet jezelf even met de hoodie op de foto te zetten en te delen op social media met #eindhovensamensterk zodat niemand meer om ons heen kan.”

De hoodie is er in verschillende kleuren en te bestellen via https://catharinasamensterk.ccvshop.nl/


Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht:
Mediarelaties Catharina Ziekenhuis
Telefoon: 040 - 239 84 12

Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch en topreferent opleidingsziekenhuis dat zich bevindt in het hart van het dichtbevolkte en economisch sterke Zuidoost-Brabant. Naast de reguliere basiszorg biedt het ziekenhuis – vanwege het ontbreken van een academisch ziekenhuis op korte rijafstand- hooggespecialiseerde zorg van academisch niveau.  

Landelijk is het Catharina Ziekenhuis bekend om haar behandelingen van kanker en hart- en vaatzieken en fungeert het ziekenhuis als een centre of excellence en last resort op het gebied van onder meer endeldarmkanker, borstkanker, buikvliesuitzaaiingen bij dikke darmkanker, hartritmestoornissen, hartklepinterventies en slokdarmaandoeningen.

Regionaal heeft het Catharina Ziekenhuis een leidende positie op met name overgewicht en nierfalen. In het Catharina Obesitascentrum worden jaarlijks 1100 maagverkleiningsoperaties uitgevoerd en de afdeling nierziekten verzorgt 30.000 dialysebehandelingen per jaar. 

Ook de onderzoekkracht van het Catharina Ziekenhuis is omvangrijk. Dat levert met enige regelmaat baanbrekende resultaten op. Zo dotteren cardiologen in heel de wereld - conform de richtlijn - volgens een methode die enkele jaren geleden in het Catharina Ziekenhuis is bedacht. Medisch specialisten blijven continu onderzoeken hoe de zorg nog beter, patiëntvriendelijker en doelmatiger kan. De impactfactor van het wetenschappelijk onderzoek is groot en behoort tot de top van de topklinische ziekenhuizen in Nederland. Het Catharina Ziekenhuis werkt daarbij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Als een gevolg van deze samenwerking zijn 12 hoogleraren in het ziekenhuis werkzaam.

Daarnaast werken ruim 200 medisch specialisten, 1100 verpleegkundigen meer dan 2400 andere gedreven medewerkers dagelijks hard om voor hun patiënten het Catharina Ziekenhuis een nog beter en gastvrijer ziekenhuis te maken.

www.catharinaziekenhuis.nl

Santeon

Het Catharina Ziekenhuis is lid van Santeon, een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen.

www.santeon.nl

Deel deze pagina

Persberichtoverzicht Catharina Ziekenhuis