Jouw uitdaging

Je bent ambitieus? Misschien ben je net afgestudeerd of nog in opleiding. Op zoek naar een nieuwe uitdaging tussen gedreven collega's? Will je graag werken op flexibele tijden of zoek je vakantiewerk naast je studie? Het Catharina Ziekenhuis heeft regelmatig vacatures voor uiteenlopende functies. Wij bieden je de meest professionele werkomgeving om elke dag het beste uit jezelf te halen.

Professional

In het Catharina Ziekenhuis werken gedreven professionals die patiënten elke dag de beste zorg geven. Wij zijn regelmatig op zoek naar ambitieuze, vernieuwende en deskundige professionals. Het Catharina Ziekenhuis biedt de meest professionele werkomgeving om het beste uit jezelf te halen. Kijk bij onze vacatures voor een overzicht van de actuele openstaande functies.

Jouw vakgebied

Het Catharina Ziekenhuis biedt een grote diversiteit aan functies voor verschillende professionals. Zo is het mogelijk om te werken op de verpleegafdelingen of de poliklinieken, maar ook op een stafafdeling of service-eenheid. (Regelmatig) voorkomende vacatures zijn:

 • Administratief: administratief medewerker polikliniek, secretaresse, medewerker (patiënten)administratie
 • Management: afdelingsmanager (verpleegafdeling, polikliniek, service-eenheid, stafafdeling), zorggroepmanager
 • Medisch: medisch specialist, arts (niet) in opleiding tot specialist (A(N)IOS)
 • Medisch ondersteunend: apothekersassistente, radiologisch laborant, OK-medewerker, anesthesiemedewerker
 • Verpleegkundig en verzorgend personeel

Student

In de toekomst groeit de behoefte aan continu educatie van medisch specialisten, arts-assistenten en verplegend personeel. Het Catharina Ziekenhuis neemt haar rol als opleidingsziekenhuis dan ook zeer serieus. Een stage of leren en werken bij Catharina betekent dagelijks het enthousiasme en de gedrevenheid ervaren van ruim 3.400 collega’s. Wij zijn er trots op dat het Catharina Ziekenhuis tot het selecte gezelschap van Top Employers behoort.

Opleiding en stage

Binnen het Catharina Ziekenhuis zijn diverse opleidingen en stageplaatsen beschikbaar voor:

Verpleegkundige

Ben jij een professionele, bevlogen verpleegkundige met passie voor jouw vak? Deins jij niet terug voor het werken met topartsen die veel toegepast wetenschappelijk onderzoek doen? Wil jij naast basiszorg juist ook moeilijkere zorgtaken onder de knie krijgen? Wij zoeken per direct leergierige, gedreven, pittige verpleegkundigen m/v. Klik op de banner voor meer informatie! 


Flexverpleegkundige

Het Flexbureau zorgt voor de flexibele inzet van verpleegkundigen binnen het Catharina Ziekenhuis. Verpleegkundigen van het Flexbureau worden ingezet voor één dag, meerdere dagen of een langere periode op een afdeling die behoefte heeft aan tijdelijke inzet. Het Flexbureau biedt verpleegkundigen de mogelijkheid om zich breed te ontwikkelen binnen het Catharina Ziekenhuis. Klik op de foto voor meer informatie over het Flexbureau.


Vacatures

Spreekt werken als verpleegkundige voor het Flexbureau van het Catharina Ziekenhuis je aan en kun je niet wachten om bij ons aan de slag te gaan? Wij zijn doorlopend op zoek naar flexverpleegkundigen. Bekijk onze actuele vacatures.

Vrijwilliger

Het Catharina Ziekenhuis heeft gastvrije zorg hoog in het vaandel staan en ziet haar bezoekers en patiënten dan ook als gast. Echter onze gasten komen niet altijd vrijwillig en een bezoek aan het ziekenhuis brengt spanning met zich mee. Het Catharina Ziekenhuis wil patiënten en bezoekers op hun gemak stellen door een persoonlijke ontvangst en begeleiding van onze vrijwilligers. In het Catharina Ziekenhuis staat de patiënt centraal.

Om onze patiënten én medewerkers te ondersteunen werken er in het Catharina Ziekenhuis vrijwilligers. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de patiënt. Het werk van de vrijwilliger heeft grote waarde voor patiënten, zij kunnen het ziek zijn even vergeten en daarom waarderen wij onze vrijwilligers enorm. Het feit dat zij hun diensten aanbieden uit vrije keus, onbetaald en zonder druk van buitenaf, geeft een diepere dimensie aan de zorg die wij geven.


Wat verwachten wij van onze vrijwilligers?

Vrijwilligers werken binnen de kaders van het visieplan vrijwilligerscentrale en de kernwaarden van het Catharina Ziekenhuis in het algemeen; gastvrij, gedreven, aanspreekbaar en betrouwbaar. In de praktijk komt het erop neer dat wij op zoek zijn naar enthousiasme, gastvrijheid, een warm hart en een luisterend oor. Maar ook integriteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit, een goede gezondheid, zelfstandigheid en het in teamverband kunnen werken, zijn steekwoorden die betrekking hebben op alle onderdelen van het vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de taken die zij uitvoeren. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend en vraagt een duurzame inzet, de continuïteit van het werk moet gewaarborgd zijn. Vrijwilligers hebben, evenals beroepskrachten, een zwijgplicht voor wat betreft patiëntgegevens.


Wat zijn de werkzaamheden van vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn actief op de volgende locaties:

 1. de verpleegafdelingen
 2. de poliklinieken
 3. bij de ingangen van het ziekenhuis
 4. op en om de parkeerterreinen

Bekijk de brochure Vrijwilligerswerk in het Catharina Ziekenhuis voor meer informatie over de werkzaamheden per locatie.


Ons aanbod

Het beste gevoel dat een vrijwilliger kan krijgen is de waardering van onze patiënten. Het Catharina Ziekenhuis is blij met haar vrijwilligers. Daar doen we graag iets voor terug:

 • Personeelsactiviteiten gelden ook voor de vrijwilligers
 • Een attentie op de dag van de zorg
 • Een jaarlijks uitstapje
 • De kerstbijeenkomst
 • Een bijdrage in de reiskosten en een maaltijdvergoeding
 • Een personeelsbadge om gratis te kunnen parkeren op het terrein van het ziekenhuis
 • Diverse cursussen, trainingen, workshops en informatiebijeenkomsten
 • Het online medewerkersmagazine 'Ons Cathrien'
 • Er is een WA- en Ongevallenverzekering voor vrijwilligers afgesloten

Vrijwilliger worden?

Ben jij een enthousiaste en gastvrije vrijwilliger met een warm hart en luisterend oor? Wij zijn altijd op zoek naar gastvrouwen en gastheren.

Vakantiewerker

Bij het Catharina Ziekenhuis bieden wij jou de mogelijkheid om in de periode van juni tot en met augustus als vakantiewerker aan de slag te gaan.

Wat voor werk?

Voorbeelden van voorgaande jaren zijn:

 • Medewerker voedingsdienst, afwaskeuken of opschepkeuken
 • Huishouding en Schoonmaakwerkzaamheden
 • Magazijnmedewerker, goederenontvangst, orderpicking (goederen selecteren en klaarmaken), transport naar afdelingen
 • Medewerker transport, het transporteren van etenskarren, afval of lege bedden

Kijk voor ons actuele aanbod bij ‘Vacatures

Heb je nog vragen?

Stuur dan een e-mail naar de service-eenheid HRM: wervingenselectie@catharinaziekenhuis.nl