Catharina, jouw werkgever

Werken bij het Catharina Ziekenhuis betekent werken in een open, gastvrije en bovenal deskundige omgeving. Wij bieden je de meest professionele werkomgeving om elke dag het beste uit jezelf te halen. Je werkt in een topklinisch opleidingsziekenhuis met veel ambitie. Hier staat de patiënt, maar ook de medewerker voorop. Werken bij Catharina betekent dagelijks het enthousiasme en de gedrevenheid ervaren van ruim 3.400 collega’s. Wij zijn er trots op dat het Catharina Ziekenhuis tot het selecte gezelschap van Top Employers behoort.


 Catharina als werkgever

Ambitieus, topklinisch ziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis met veel ambitie. Onze professionals zijn gedreven om patiënten elke dag de beste zorg te geven. Vanuit hun passie en grote deskundigheid zijn zij altijd op zoek naar manieren om de medische zorg te verbeteren. Naast uitstekende basiszorg biedt het Catharina Ziekenhuis op een aantal onderdelen topklinische zorg. Bijvoorbeeld op het gebied van cardiologische ritmediagnostiek en -behandeling, interventiecardiologie, cardiothoracale chirurgie en oncologie.

Innovatie

Onze professionals zijn altijd op zoek naar manieren om de medische zorg te verbeteren. Deze gedrevenheid resulteert in wetenschappelijke onderzoeken en nieuwe (combinaties van) behandeltechnieken die van grote waarde zijn/veel impact hebben in de medische wereld, landelijk en internationaal. Het ziekenhuis gebruikt hiervoor zeer geavanceerde apparatuur waarmee op tal van terreinen diagnostiek en therapie worden bedreven. Ook organisatorisch is het ziekenhuis continu in beweging. We zijn vooruitstrevend en altijd op zoek naar nieuwe wegen om zorg en veiligheid te verbeteren.

Opleiding en persoonlijke ontwikkeling

In de toekomst groeit de behoefte aan voortdurende opleiding van medisch specialisten, arts-assistenten, verpleegkundigen en de juiste ondersteuners. Het Catharina Ziekenhuis neemt haar rol als opleidingsziekenhuis dan ook zeer serieus. Er zijn mogelijkheden voor opleiding, vakverbreding en persoonlijke ontwikkeling.

Ambitie in opleiding

In september 2010 zijn zes nieuwe operatiekamers in gebruik genomen. Deze zijn uitgerust met camera’s om nieuwe operatietechnieken en apparatuur te kunnen demonstreren. Tijdens operaties kunnen we zelfs satellietverbindingen leggen om collega’s elders ter wereld te consulteren. Met hypermoderne communicatietechnieken kan het Catharina Ziekenhuis door kennisuitwisseling ook in de toekomst haar opleidingsambitie binnen en buiten het ziekenhuis blijven waarmaken.

Santeon

Het verhaal van Santeon

Omdat wij geloven in continue vernieuwing

Santeon vindt dat de kwaliteit van de ziekenhuizen in Nederland veel beter kan. Hoewel de kwaliteit van onze zorg in vergelijking met andere landen relatief hoog is, is er op veel aspecten verbetering mogelijk en nodig. Santeon is in 2010 opgericht en voortgekomen uit de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen, om open samenwerking tussen de zeven Santeon ziekenhuizen te stimuleren, met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing.

Voor onze patiënten

Om tot deze vernieuwing te komen, werken de mensen van Santeon ziekenhuizen met elkaar samen. De medische professionals kijken bij elkaar in de keuken om van elkaar te leren. Behandelingen en de resultaten worden systematisch vergeleken, waardoor de onderlinge variatie wordt teruggebracht en de kwaliteit in alle Santeon ziekenhuizen aantoonbaar beter wordt. Het belang van de patiënt staat hierbij centraal. Zo wordt hij ‘beter beter’; niet alleen de medische kwaliteit, maar ook de ervaring van de patiënt verbetert. Onder andere omdat hij in zijn eigen behandeling steeds meer geïnformeerd ‘regisseur’ wordt.

Toekomst

In de toekomst voorziet Santeon dat de samenwerking niet beperkt blijft tot professionals en patiënten, maar dat iedereen aan de kwaliteitsverbetering bijdraagt. Medische en andere professionals, huisartsen, studenten, onderzoekers, patiënten en burgers - kortom, iedereen die wil bijdragen - delen hun ideeën, ervaringen, gegevens en resultaten om de kwaliteit van de medische zorg steeds verder te verbeteren. Alle kleine stapjes die we samen kunnen maken leiden zo tot een grote verbetering van de medische zorg binnen en buiten de Santeon ziekenhuizen.

Samen voor vernieuwing

Santeon wil hierbij een leidende rol spelen. Dat vereist dat wij flexibel en transparant zijn en ons open en kwetsbaar opstellen. Dat we informatie en kennis niet voor onszelf houden en accepteren dat de beste ideeën ook van buitenaf kunnen komen. Maar ook dat we ieder onze individuele verantwoordelijkheid nemen om onze talenten in te zetten en we anderen stimuleren hun talenten verder te ontwikkelen. Ons doel is immers ervoor te zorgen dat de medische zorg structureel verbetert. We willen onze ideeën de wereld insturen en ideeën uit de buiten wereld bij ons binnenlaten. Iedereen die daarbij wil en kan helpen is welkom.

Santeon is een ziekenhuisgroep die vernieuwing stimuleert door open samenwerking. Samen voor vernieuwing.


Zeven sterke ziekenhuizen


Santeon jaarbericht 2017

Meer dan 1 op de 10 patiënten in Nederland gaat voor zorg en behandeling naar een Santeon ziekenhuis. De zeven Santeon ziekenhuizen, alle toonaangevend en topklinisch, werken al enkele jaren intensief samen. Onze medische professionals spelen hierbij een belangrijke rol. De breedte en omvang van het aanbod, de landelijke spreiding en de openheid van de Santeon ziekenhuizen maken de samenwerking uniek. In het Santeon jaarbericht 2017 vindt u cijfers over de omvang van zeven Santeon ziekenhuizen samen en leest u meer over de behaalde resultaten de afgelopen jaren.

Bekijk het Santeon jaarbericht 2017


Meer informatie

Nieuwsgierig naar wat Santeon allemaal doet?
Kijk op de website van Santeon.

STZ

Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ)

In de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) werken 27 grote opleidingsziekenhuizen die hooggespecialiseerde zorg kunnen verlenen. Kern van het samenwerkingsverband van deze 'Teaching Hospitals' vormen de medisch specialistische opleidingen.

De STZ-ziekenhuizen voelen zich gezamenlijk verantwoordelijk voor:

  • onderwijs en opleiding in brede zin
  • het bevorderen van hoogwaardige patiëntenzorg, topklinische behandeling en topreferente zorg
  • toegepast wetenschappelijk onderzoek
  • zorginnovatie

Meer informatie hierover vindt u op de webpagina van STZ.

Top Employer 2020

Top Employers 2020: Werkgevers die goed voor hun mensen zorgen

Wij zijn er trots op je te kunnen melden dat het Catharina Ziekenhuis tot het selecte gezelschap van Top Employers 2020 behoort. Deze werkgevers maken zich sterk op het gebied van salaris, arbeidsvoorwaarden, leren en ontwikkelen, carrièremogelijkheden en organisatiecultuur en worden hier jaarlijks op getoetst. Elk gedeelte van het HR-beleid is onderzocht. Wij scoren hoog op talentstrategie, omdat we veel investeren in opleiding en ontwikkeling van onze professionals.

Voorzieningen

Elke dag werken onze professionals hard om patiënten de beste zorg te geven. Dit waarderen wij bijzonder. Het Catharina Ziekenhuis biedt haar medewerkers verschillende extra voorzieningen.


Arbeidsvoorwaarden

Het Catharina Ziekenhuis biedt haar medewerkers een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, gekoppeld aan een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA). De arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van het Catharina Ziekenhuis zijn geregeld in de CAO Ziekenhuizen. Meer informatie vind je bij onze arbeidsvoorwaarden of Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten (AMS).


Bibliotheek

De bibliotheek biedt medewerkers en studenten een scala aan professionele mogelijkheden. Boeken, tijdschriften, audiovisuele middelen en computervoorzieningen. Meer informatie vind je bij onze bibliotheek.


Ons Cathrien

Ons Cathrien is een tweemaandelijkse uitgave voor alle medewerkers van het Catharina Ziekenhuis. Het interne magazine biedt achtergrondinformatie over onderwerpen die in ons ziekenhuis spelen. Medewerkers ontvangen Ons Cathrien op hun thuisadres.


Bootcamp

Voor alle nieuwe medewerkers wordt maandelijks, op de eerste werkdag van de maand, een introductiedag - Bootcamp - georganiseerd om je kennis te laten maken met de ‘Catharina way of working’ en om je snel thuis te laten voelen in ons ziekenhuis. Belangrijke Catharina thema’s zijn onze kernwaarden, de programma’s gestroomlijnd werken en gastvrijheid en onze expertisecentra zoals hart & vaat en oncologie. Daarnaast zijn veiligheid en kwaliteit essentiële onderwerpen van het Catharina Ziekenhuis. Voor zorggerelateerde functies en verpleegkundigen vindt er een uitgebreider programma plaats van 1,5 dag tot en met 5 dagen.


Ontspanningsvereniging

Ons ziekenhuis heeft een eigen personeelsvereniging, namelijk de OVC (Ontspanningsvereniging Catharina Ziekenhuis). De OVC biedt een groot scala aan activiteiten, zowel ontspannend als inspannend. Zij organiseren regelmatig uitstapjes, feesten, thema-avonden, workshops, speelgoed- en kledingbeurzen en andere activiteiten. Tegen een klein bedrag kun je lid worden van de vereniging en deelnemen aan alle activiteiten.


Opleidingsmogelijkheden

Het Catharina Ziekenhuis heeft als opleidingsziekenhuis een zeer uitgebreid scala aan opleidingen. Dit zijn langdurige opleidingen, kortere vaktechnische bijscholingen en trainingen op het gebied van communicatie en computergebruik. Je hebt in ons ziekenhuis volop mogelijkheden om je te ontwikkelen.
Het Catharina Ziekenhuis is medeoprichter van de Brabant Medical School. Kijk voor meer informatie bij Onderwijs & Opleidingen.


Parkeren en toegang in het ziekenhuis

Iedere medewerker van het Catharina Ziekenhuis krijgt een Catharina-badge. Met de Catharina-badge kun je je legitimeren in het ziekenhuis. Je hebt toegang tot het parkeerterrein, de beveiligde fietsenstalling en bepaalde onderdelen van het ziekenhuisgebouw.


Personeelsrestaurant

Het personeelsrestaurant en de voedingsdienst van het Catharina Ziekenhuis hebben een zeer goede reputatie, binnen en buiten het ziekenhuis. Het personeelsrestaurant heeft een groot assortiment. Tijdens werkdagen is het personeelsrestaurant geopend voor ontbijt, lunch en avondeten. Je betaalt hier met je Catharina-badge.


Wonen & werken in Eindhoven

Eindhoven en haar omliggende gemeenten zijn een aantrekkelijk gebied om te wonen en te werken. De stad zelf heeft een bruisend centrum met winkels en winkelcentra in alle soorten en maten. De vele cafés, restaurants en andere uitgaansgelegenheden geven het Eindhovense centrum de gezellige en levendige sfeer die hoort bij een grote stad. Eindhoven biedt bovendien uitstekende sociale, culturele en sportvoorzieningen. Eindhoven is per openbaar vervoer en ook per auto heel goed bereikbaar. Door de ruime opzet van de stad is het er prettig wonen en leven. De directe omgeving biedt volop groen in een typisch Brabants landschap. Wat wil je nog meer?