ECG-lezen herhaling

.

Heb je de cursus ECG-lezen gevolgd, maar vraag je je af of je de basiskennis nog wel voldoende onder de knie hebt? Dan heb je misschien behoefte aan een opfriscursus. De cursus ECG-lezen herhaling biedt uitkomst.

Wat leer je?

De cursus wordt via een elektronische leeromgeving aangeboden. Daardoor bepaal je zelf het studietempo en de locatie waar je studeert. De studiebelasting is buiten de lessen ongeveer 10 uur.

Allereerst herhalen wij in het kort de basisprincipes van ECG-lezen.Tijdens de cursus oefen je onder andere met ritmestrips en 12-afleidingen ECG’s. Na het behalen van de toets zijn je basale vaardigheden om zelfstandig ritmestrips en ECG’s te beoordelen weer helemaal op peil.

Voor wie?

Verpleegkundigen, artsen, aios/anios, verzorgenden, polikliniekmedewerkers, doktersassistenten, medewerkers Arbo-diensten. Voor alle deelnemers is basiskennis van het ECG vereist.

Inhoud

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Anatomie en fysiologie van het hart
  • Elektrofysiologie van het prikkel- en geleidingssysteem
  • Ritme- en geleidingsstoornissen
  • Infarcten en hartblokken op het ECG

De cursus wordt deels via een elektronische leeromgeving aangeboden. Daardoor bepaal je zelf het studietempo en de locatie waar je studeert. Persoonlijk contact verloopt via e-mail. Je hebt eveneens de mogelijkheid om tijdens een klassikale bijeenkomst van anderhalf uur vragen te stellen. De cursus wordt afgesloten met een eindtoets.

Cursusdata

Houd deze website in de gaten voor de volgende cursusdata.

Praktische informatie

Type Beschrijving
Accreditatie Voor verpleegkundigen: dit wordt aangevraagd wanneer de cursus plaatsvindt, waarschijnlijk 6 punten, Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).
Grootte van de groep Minimaal 8, maximaal 16 deelnemers.
Kosten € 577,00 per persoon. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.
Contact

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl


Inschrijven


terug naar het cursussen & trainingen overzicht