Diëtetiek

Tijdens opname in het ziekenhuis of na een bezoek aan de specialist op de polikliniek, kan advies van een diëtist nodig zijn. Bijvoorbeeld na een operatie of bij een chronische aandoening zoals kanker of hart- en vaatziekten, is voeding erg belangrijk.

Veelgestelde vragen Diëtetiek

Heeft u een vraag over het Catharina Hart- en Vaatcentrum? Kijk eerst hier of uw vraag al beantwoord is.
Mocht u vraag er alsnog niet bij staan, neem dan contact met ons op.

 1. 1Welke patiënten behandelt de diëtist van het Catharina Ziekenhuis op de polikliniek?

  Wij behandelen patiënten met een lopende DBC binnen het Catharina Ziekenhuis en een verwijzing van een behandelend specialist.

 2. 2Ik lig in het ziekenhuis. Hoe lang duurt het voordat de diëtist mij bezoekt?

  De verpleegkundige of de specialist vraagt een consult aan bij de afdeling Diëtetiek. De diëtist komt binnen achtenveertig uur bij u.

 3. 3Hoe lang duurt het om via de polikliniek met een diëtist in contact te komen? En als het spoed is?

  De diëtisten streven ernaar dat patiënten (via de polikliniek) binnen vier weken terecht kunnen. Spoedpatiënten ontvangen we binnen zeven werkdagen. Vrouwen die in verwachting zijn en diabetes hebben, kunnen binnen vijf werkdagen bij onze diëtisten terecht .

 4. 4Moet ik een afspraak bij de diëtist zelf betalen (zowel klinisch als poliklinisch)?

  Aan een consult bij de diëtist zijn geen kosten verbonden. Gaat het om een aandoening die onze diëtisten in het Catharina Ziekenhuis niet behandelen? Dan verwijzen zij u door naar een specialist buiten het ziekenhuis. Als u een aanvullende verzekering voor diëtistische zorg heeft, hoeft u het consult niet te betalen.