Over Orthopedie

Ervaart u klachten met bewegen? Heeft u een letsel opgelopen? Onze orthopedisch chirurgen kunnen u helpen. Het specialisme Orthopedie houdt zich bezig met aandoeningen en letsels aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij kunt u denken aan aandoeningen aan botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Dit kunnen aangeboren afwijkingen, groeistoornissen, degeneratieve afwijkingen (slijtage) en ongevalsletsels zijn. 

Samenwerkingsverband Orthopedie Groot Eindhoven

Het team van zeventien orthopedisch chirurgen, werkzaam in Máxima MC en het Catharina Ziekenhuis, werken nauw met elkaar samen binnen Orthopedie Groot Eindhoven. Samen bieden zij patiënten in de gehele regio Zuidoost-Brabant en daarbuiten een compleet orthopedisch en traumatologisch zorgaanbod.
Onze twee topklinische ziekenhuizen delen kennis, kunde en ervaring binnen de orthopedie. Wij kennen per locatie onze eigen expertise. Zo zijn wij in staat om onze werkervaring, wetenschappelijk onderzoek en opleiding steeds verder toe te spitsen op deelgebieden. Dit leidt tot verregaande specialisatie op topklinisch niveau. Mede dankzij onze onderlinge samenwerking en uitwisseling krijgt u altijd de best mogelijke orthopedische zorg.

Speerpunten
Naast onze uitgebreide ervaring in de basiszorg zijn wij gespecialiseerd in complexe orthopedische problematiek. Voor een aantal speerpunten heeft Orthopedie Groot Eindhoven een bovenregionale functie. Om de hoogst mogelijke kwaliteit voor u te waarborgen, zijn deze specialisaties geconcentreerd op één locatie.

  • Knie en heup revisiechirurgie en prothese infectie behandeling in het Catharina Ziekenhuis
  • Wervelkolomchirurgie in het Catharina Ziekenhuis
  • Kniebandletsels in Máxima MC locatie Eindhoven
  • Kinderorthopedie in Máxima MC locatie Veldhoven

Bij Wie helpen u leest u meer over onze orthopeden en hun specialisaties.

Deel uw ervaring

Het Catharina Ziekenhuis wil haar zorg continu verbeteren. Uw ervaring kan ons daarbij helpen. Was u tevreden of verliep iets juist niet naar verwachting? Dan horen we dat graag.

Vragenlijst polikliniek Orthopedie
Vragenlijst verpleegafdeling Orthopedie

Specialisaties

Gewrichtsprothesen

Sinds mei 2011 werken de orthopedisch chirurgen van het Catharina Ziekenhuis en het Máxima Medisch Centrum in een gezamenlijke maatschap. Dit betekent dat er in deze groep van vijftien orthopeden een grote mate van subspecialisatie is ontstaan met expertise op nagenoeg alle terreinen van de orthopedie. Het Catharina Ziekenhuis is een centrum voor de behandeling van niet meer functionerende of ontstoken gewrichtsprothesen. Het Catharina Ziekenhuis is daarmee dé plek in de regio waar mensen met dit ziektebeeld terecht kunnen voor diagnostiek, advies en behandeling. De diagnostiek en behandeling vindt plaats volgens een strikt protocol, waarbij teamwork voorop staat. Een aantal medisch specialisten is gespecialiseerd in revisiechirurgie (vervangingsoperatie) en specifiek de behandeling van ontstoken (geïnfecteerde) prothesen.

Zorg voor alle orthopedische problemen

De behandeling van niet-functionerende of ontstoken gewrichtsprothesen is hoogcomplexe, laagvolume zorg. Het gaat dus om moeilijke problemen bij kleine groepen patiënten. Hierin is het Catharina Ziekenhuis extra gespecialiseerd. Echter kunnen patienten ook naar het Catharina Ziekenhuis komen voor alle andere orthopedische problemen.

De wervelkolom: nóg meer aandacht en specialisatie

Sinds dit jaar is er vanuit de Coöperatie Orthopedie Groot Eindhoven (Máxima Medisch Centrum en Catharina Ziekenhuis) nóg meer aandacht, kennis en tijd voor patiënten met orthopedische afwijkingen aan de wervelkolom. In Eindhoven en wijde omgeving staat orthopedisch chirurg Niek Schepel al jaren goed bekend vanwege zijn expertise op dit gebied. Vanaf 2015 wordt hij terzijde gestaan door orthopedisch chirurg Paul de Baat. Hierdoor zijn we nóg beter in staat om de wachttijden voor polikliniek en operatie kort te houden en al deze patiënten zorgvuldig te helpen. Niet alleen vanuit het Máxima Medisch Centrum, ook vanuit ziekenhuizen in de wijde omgeving worden patiënten met orthopedische afwijkingen aan de wervelkolom (rug en nek) verwezen naar het Catharina Ziekenhuis. U bent welkom voor eerlijk, duidelijk en deskundig advies.

Voetafwijkingen

Patiënten met voetproblemen kunnen terecht bij het voetspreekuur. We controleren en behandelen afwijkingen aan de voeten. Twee keer per week is tijdens dit voetspreekuur ook een orthopedisch schoenmaker aanwezig.

Actueel

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit specialisme, een specifieke behandeling of onderzoek? Bekijk dan de video’s of de patiëntenfolders van dit specialisme. Wilt u graag persoonlijk advies van één onze specialisten? Maak dan een afspraak.