Borstcorrectie

Plastische chirurgie

Borstlifting

Borstlifting is een plastisch chirurgische operatie waarbij verslapte of hangende borsten worden gecorrigeerd. Door operatief het huidoverschot weg te nemen en tegelijkertijd de borstklier weer in model te brengen, ontstaat weer een stevigere borst. Meer informatie over de behandeling kunt u lezen in de folder.


Borstvergroting

Bij vele vrouwen leeft de wens naar grotere of stevigere borsten. De borsten kunnen al sinds de puberteit klein of onderontwikkeld zijn. Soms neemt het volume van de borsten af na een zwangerschap of zijn de borsten slapper en kleiner geworden na een vermageringsdieet.

Niet iedere vrouw komt in aanmerking voor een vergroting. Allereerst moet u volgroeid zijn. Als de borsten erg verslapt zijn kan een borstlift, al dan niet in combinatie met een prothese, een betere oplossing zijn. De plastisch chirurg overlegt met u welke ingreep voor u het fraaiste resultaat kan opleveren. Meer informatie over de behandeling kunt u lezen in de folder.


Borstverkleining

Het komt regelmatig voor dat vrouwen last hebben van te zware borsten. Door een abnormaal gewicht van de borsten kunnen lichamelijke klachten als rug-, nek- en schouderpijn ontstaan. In extreme gevallen kan het zelfs moeilijk zijn een passende bh te vinden. Ook bij het sporten kunnen vrouwen hinder ondervinden van hun zware borsten.

Als de borsten verslapt zijn, kan smetten van de huid in de onderste borstplooi voorkomen. Ook kunnen psychische klachten voorkomen, zoals schaamtegevoelens. Vaak is er sprake van een slechte houding als de vrouw enigszins voorovergebogen loopt om de grootte van de borsten te verbergen. Meer informatie over de behandeling kunt u lezen in de folder.

Deel deze pagina