Over het Catharina Kanker Instituut

Patiënten uit het hele land komen naar ons toe. U kunt direct terecht voor onderzoek en we geven u zo snel mogelijk de uitslag. Bovendien vindt u al onze zorg voor kanker op één plek in het ziekenhuis.

Topklinische expertise

Naast de gangbare behandelingen doen wij topklinische behandelingen die maar enkele ziekenhuizen in Nederland kunnen uitvoeren. In tegenstelling tot andere ziekenhuizen in de regio, beschikt het Catharina Kanker Instituut over een afdeling Radiotherapie voor bestraling. U hoeft hiervoor dus niet naar een ander ziekenhuis.

OncoZON

Het Catharina Ziekenhuis is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). Dit is een samenwerkingsverband van negen ziekenhuis en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Het Catharina Ziekenhuis is één van deze negen ziekenhuizen en biedt patiënten daarnaast ook de mogelijkheid om bestraald te worden. OncoZON is een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd, dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.
Meer informatie is te vinden op www.oncozon.nl

Infopunt Leven met kanker

Goede zorg voor mensen die kanker hebben (gehad), betekent meer dan alleen een medische behandeling. In samenwerking met Inloophuis de Eik bieden wij in het Catharina Kanker Instituut een plek waar zij en hun naasten terecht kunnen voor alle vragen op het gebied van ondersteunende zorg: het Infopunt Leven met kanker.

Catharina Kanker Instituut in 360°

U kunt met uw telefoon of tablet virtueel rondkijken in het Catharina Kanker Instituut. Dat kan door er zelf doorheen te lopen of door de 360-video te bekijken. Door de telefoon of tablet te draaien, draait het beeld mee zodat de hele ruimte te bekijken is.

Open YouTube in nieuw venster


TV-serie Diagnose Kanker

Documentaireserie Diagnose Kanker op Omroep Brabant

Voor een tv-serie over kanker zijn in 2016 vier patiënten van het Catharina Kanker Instituut thuis en tijdens hun behandeling in het ziekenhuis gevolgd. Het eindresultaat is een 10-delige aangrijpende serie over hoop en teleurstelling. Over leven en dood. In de documentaireserie ‘Diagnose Kanker’ vertellen de vier patiënten, hun familieleden en de artsen over de keuzes, de impact van de behandelingen en de gevolgen van kanker op het dagelijkse leven. De serie is in 2016 voor het eerst uitgezonden op Omroep Brabant, maar is in zijn geheel terug te kijken via de site van het ziekenhuis.

Meer informatie over de tv-serie Diagnose Kanker


Gastro-intestinale oncologie

Wij streven naar het bieden van snelle en doelmatige zorg in de regio voor patiënten met de volgende oncologische gastro-intestinale maligniteiten:


Snel digitaal verwijzen

Om snel te verwijzen is het nu mogelijk om digitaal medische beelden uit te wisselen in een beveiligde omgeving. Binnen enkele minuten zijn onderzoeken en gegevens van uw patiënten toegankelijk voor de specialisten van het Catharina Kanker Instituut. Online verwijzen kan heel eenvoudig via: www.imagehub.nl *

Wilt u alleen een intercollegiaal consult? Ook dat kan door onderzoeken en gegevens van de patiënt door te sturen via bovenstaande link.

* De kosten voor een verwijzing/consult zoals vermeld op de website van Imagehub zijn voor rekening van het Catharina Ziekenhuis.
 

Regulier verwijzen

Uiteraard kan verwijzen ook op de reguliere manier. Brieven, verslagen van onderzoeken/operatie en gegevens van de patiënt (naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, huisarts, verzekeringsnummer), kunt u faxen naar: Catharina Kanker Instituut
040 - 239 72 19

Relevante onderzoeken (tenminste recente CT-scan) op cd kunt u sturen naar:
Catharina Ziekenhuis
Catharina Kanker Instituut, route 217
Postbus 1350
5602 ZA  Eindhoven


Multidisciplinair overleg

Patiënten met gastro-intestinale maligniteiten worden elke dinsdag van 12.00 - 13.30 uur besproken in een multidisciplinair overleg.


Informatie

Onze verpleegkundig specialisten zorgen ervoor dat de patiënt wordt ingepland voor het betreffende zorgtraject. Voor nadere informatie zijn zij telefonisch bereikbaar:
040 - 239 66 00.

Actueel

Meer weten?

Meer weten over de kwaliteit van zorg? Of benieuwd naar de drijfveren en expertises van onze medisch specialisten? Neem dan contact op.