Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Als u regelmatig patiënten naar het Catharina Ziekenhuis verwijst is het gemakkelijk om enige informatie bij de hand te hebben. Hier vindt u informatie over wat onze kaakchirurgen doen, inclusief verwijsbrieven en nummers bij spoed.

Over Mondziekten, Kaak- en Aangezichtchirugie

Op de afdeling Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven werken 4 kaakchirurgen die het vak in de volle breedte uitoefenen. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en met de meest moderne apparatuur.

Bereikbaarheid voor overleg en spoedgevallen

Voor spoed tijdens kantooruren: 040 - 239 70 31 of het centrale nummer van het Catharina Ziekenhuis: 040 - 239 91 11. De dienstdoende kaakchirurg wordt direct voor u geseind.
Voor spoed buiten kantooruren: 040 - 239 91 11 (centrale telefoonnummer), vraag naar de dienstdoende kaakchirurg.


Deelgebieden

 • Algemene MKA chirurgie

  Hieronder valt de dentoalveolaire chirurgie, de diagnostiek en behandeling van mondslijmvliesafwijkingen, pijnklachten in het aangezicht, klachten van het mandibulaire bewegingsapparaat en andere hoofd-hals pathologie. De afdeling beschikt over Piezo apparatuur om volgens de laatste inzichten apexresecties te kunnen verrichten. Ook voor orthodontische behandelingen, zoals vrijleggen en ligeren van elementen, autotransplantaties en het plaatsen van botankers, kunt u patiënten verwijzen.

 • Implantologie

  Alle kaakchirurgen zijn NVOI gecertificeerd (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie). U kunt uw patiënt verwijzen voor een consult implantologie bij zowel edentate als dentate patiënten. U kunt zelf de suprastructuur vervaardigen. Ook kunt u patiënten insturen voor een lokale botopbouw, waarna u of wij het implantaat plaatsen. Met de nieuwste generatie Conebeam CT kunnen wij de implantologische diagnostiek en behandelplanning verder optimaliseren.
  > Verwijsbrief Implantologie

 • Operatieve kaakorthopedie

  Hierbij werken wij nauw samen met de regionale orthodontisten. Nieuwe patiënten kunnen zowel via de tandarts, huisarts als orthodontist bij ons terecht. Voor de operatieplanning maken wij zonodig gebruik van 3D virtuele planningstechnieken.

 • Speekselklierafwijkingen en chirurgie

  Patiënten met afwijkingen van de speekselklieren kunnen naar ons worden verwezen voor behandeling. Goedaardige afwijkingen kunnen onder narcose worden verwijderd, kwaadaardige afwijkingen worden voor behandeling verwezen naar de werkgroep Hoofd-Halsoncologie in Nijmegen of Maastricht. De afdeling heeft de mogelijkheid tot het verrichten van kijkoperaties in de speekselklieren, waarbij stenen of vernauwingen endoscopisch verholpen kunnen worden. Ook wordt nauw samengewerkt met het Nederlands Speekselcentrum bij patiënten met droge mond, kwijlen of smaakverlies.

 • OSAS

  Bij het obstructief slaapapneu syndroom (OSAS) of snurken kan de kaakchirurg een MRA (mandibulair repositie apparaat) vervaardigen. Hierbij wordt nauw samen gewerkt met de KNO-arts en de longarts.

 • Conebeam-CT

  Met een Conebeam CT scanner kan een nauwkeurige scan van het aangezicht gemaakt worden met een korte scantijd en een lage stralingsdosis. Scans worden gemaakt bij breuken van het aangezicht, kaakoperaties of de planning van implantaten. Bij dit laatste kunnen zelfs digitaal implantaten gepland worden op de meest ideale positie in uw kaak. U kunt uw patiënt verwijzen voor het vervaardigen van een Conebeam CT, deze krijgt de patiënt dan mee of wordt desgewenst opgestuurd.
  > Verwijsbrief Conebeam-CT

Actueel

Geen extra bezoekuur tijdens feestdagen

De feestdagen gaan er dit jaar in verband met corona voor iedereen anders uitzien. Wij begrijpen dat u graag deze dagen samen met uw naaste wil vieren, maar om te voorkomen dat het virus zich juist tijdens deze dagen verder verspreidt, verruimen we de bezoektijden tijdens de feestdagen niet.

Lees meer Naar het nieuwsarchief

Meer weten?

Meer weten over de kwaliteit van zorg? Of benieuwd naar de drijfveren en expertises van onze medisch specialisten? Neem dan contact op.