Neurologie en Neurochirurgie

Wilt u snel verwijzen of meer weten over onze neurologen? Op deze pagina's vindt u de verwijsprocedure, belangrijke telefoonnummers en persoonlijke profielen van onze medisch specialisten.

Over Neurologie en Neurochirurgie

Bereikbaarheid overleg en spoedgevallen

Voor overleg en spoedgevallen kunt u tijdens en buiten kantooruren contact opnemen:

  • Tijdens kantooruren belt u het secretariaat Neurologie: 040 - 239 70 50. De dienstdoende neuroloog wordt direct geraadpleegd.
  • Buiten kantooruren belt u naar het centrale nummer van het Catharina Ziekenhuis: 040 - 239 91 11.

Voor de reguliere verwijzingen en voor een verwijzing naar één van de spreekuren/ themapoli's, kunt u gebruik maken van ZorgDomein.

Klinische Neurofysiologie

De Klinische Neurofysiologie (KNF) is de afdeling in het ziekenhuis waar functie-onderzoek van het zenuwstelsel plaatsvindt. Het zenuwstelsel is in staat om te functioneren doordat het middels kleine elektrische signalen informatie doorgeeft. Deze elektrisch signalen kunnen we meten. Daarnaast kunnen we door het geven van kleine elektrische stroompjes de werking van bepaalde delen van het zenuwstelsel onderzoeken. De meeste onderzoeken op de afdeling KNF worden uitgevoerd door de KNF-laboranten. Daarnaast worden bepaalde onderzoek samen met de neuroloog gedaan. De meest voorkomende onderzoeken op de afdeling zijn het EEG, EMG, Duplex onderzoek (echo onderzoek van de halsslagaders) en EPs. Meer informatie over deze onderzoeken kunt u lezen in onze patiëntenfolders. Voor de afdeling KNF volgt u route 086.

Actueel

'Jarenlang van het kastje naar de muur'

Het neurogeen thoracic outlet syndroom (NTOS) is een relatief onbekende aandoening die moeilijk is vast te stellen. Patiënten hebben uiteenlopende klachten van de nek, schouder, arm en/of hand die worden veroorzaakt door beknelling van de zenuwbundel in de schouderregio. De Telegraaf interviewde Tamara Vermulst…

Lees meer Naar het nieuwsarchief

Meer weten?

Meer weten over de kwaliteit van zorg? Of benieuwd naar de drijfveren en expertises van onze medisch specialisten? Neem dan contact op.